Translate

lördag 7 januari 2012

Indonesiska vårrullar







Idag har jag lagat en gammal favorit - vårrullar. Lite pilligt, men det går ändå ganska snabbt.

Man köper färdiga degblad som finns i de flesta asiatiska affärer. Man kan fylla vårrullarna med lite vad man har hemma, men grundreceptet är:

1 gul lök

3 vitlöksklyftor


200 gram finhackat kycklingkött eller fläskfärs


100 gram skalade, hackade räkor


salladskål


1 dl purjolök


finhackad persilja


salt


1 msk sambal


smör att steka i

½ burk böngroddar

Bryn köttfärsen/kycklingen och de andra ingredienserna i en panna. Tillsätt räkorna sist.



Lägg fyllningen på degbladet och rulla ihop, pensla med ägg och fritera dem några minuter.



Jordnötssås:


½ burk grovmalen jordnötssmör


1 burk kokosmjölk


2 vitlöksklyftor


salt


½ dl socker

soja

2 msk sambal
Blanda, rör om och koka upp



Inlagda morötter:





Koka upp:


1 dl ättikssprit


2 dl socker

3 dl vatten

2 matskedar curry


och häll över skivade morötter. Låt stå några timmar.

Man kan servera vårrullarna med ris, skivad potatis, ägg, gurka, vitkålssallad.


Man kan även frysa in vårrullarna och fritera dem när de är frysta.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar