Man köper färdiga degblad som finns i de flesta asiatiska affärer. Man kan fylla vårrullarna med lite vad man har hemma, men grundreceptet är:
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
200 gram finhackat kycklingkött eller fläskfärs
100 gram skalade, hackade räkor
salladskål
1 dl purjolök
finhackad persilja
salt
1 msk sambal
smör att steka i
½ burk böngroddar
Bryn köttfärsen/kycklingen och de andra ingredienserna i en panna. Tillsätt räkorna sist.
Lägg fyllningen på degbladet och rulla ihop, pensla med ägg och fritera dem några minuter.
Jordnötssås:
½ burk grovmalen jordnötssmör
1 burk kokosmjölk
2 vitlöksklyftor
salt
½ dl socker
soja
2 msk sambal
Blanda, rör om och koka upp
Blanda, rör om och koka upp
Inlagda morötter:
Koka upp:
1 dl ättikssprit
2 dl socker
3 dl vatten
2 matskedar curry
och häll över skivade morötter. Låt stå några timmar.
Man kan servera vårrullarna med ris, skivad potatis, ägg, gurka, vitkålssallad.
Man kan även frysa in vårrullarna och fritera dem när de är frysta.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar